fbpx

Colostrum, superpower voor je darmen! 

Recentelijk ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Colostrum Poeder. Snel merkten mijn kinderen en ikzelf de geweldige werking.
Mijn zoontje van 6 heeft al jaren eczeem. Door een dieet te volgen waarbij hij melkvrij eet en grotendeels tarwe vrij was zijn eczeem al een stuk verminder. Helemaal over was het niet. Met Colostrum kreeg zijn darmen een extra boost waardoor zijn eczeem compleet weg ging. Daarnaast merkte is ook dat zijn gedrag verbeterde. Meer rust in zijn koppie, waarschijnlijk te wijten aan een lagere ontstekingswaarde in zijn lichaam.
Colostrum is met name geweldig als je op de reis bent naar het helen van je darmen!

Wat is Colostrum nu eigenlijk? Colostrum poeder is poeder gemaakt van de eerste melk die koeien geven na de geboorte van een kalfje. Het zit boordevol met belangrijke vitaminen, mineralen, proteïne, pro-biotica en groeifactoren en wordt veelal gebruikt ter ondersteuning van de weerstand en de darmflora.

Colostrum is lichaamsidentiek
Het Colostrum van koeien en andere runderen is qua moleculaire structuur identiek aan menselijke Colostrum, waardoor het goed herkend wordt door ons lichaam en ook goed wordt opgenomen om zo ons afweersysteem te doen versterken.
Het is dus de eerste melk die afgegeven worden wanneer dat bijvoorbeeld een kalfje geboren wordt, en is in beginsel bedoelt om het kalf te voeden het bevat namelijk alles wat het kalf nodig heeft om zo snel mogelijk het immuunsystemen op peil te brengen.

Enkele eigenschappen die aan Colostrum worden toegeschreven zijn;
Colostrum bevat van nature hoge concentraties van belangrijke vitaminen en mineralen zoals magnesium, calcium, selenium, zink en de vitaminen A, B1, B2, B12, C, D en Ubichino Q10. Daarnaast bevat het ook veel proteïne, groeifactoren, immunoglobulinen (antistoffen) en probiotica.

Wat doet Colostrum met je vitale gevoel?
  • Beter uithoudingsvermogen
  • Verhoogd Energie Niveau
  • Onderhoud Immuunsysteem
  • Betere opbouw van spierweefsel
  • Effectieve en efficiënte stofwisseling
  • Toename vermogen tot vetverbranding
  • Herstellen van schade aangebracht door antibiotica
  • Ondersteunen van de darmflora

Verlenging van de levensduur 
Colostrum is ook hét middel als het gaat om de bestrijding van parasieten, bacteriën, schimmels, micro-organismen, en virussen. Daarbij is het ook veelvuldig en met succes toegepast bij het bestrijden van allerlei auto-immuunziekten en symptomen zoals kanker, Alzheimer en aids. Ook kan het goede ondersteuning bieden bij herstel van de darmflora en zodoende ook voor mensen met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

Immuun en groei-factoren
Daarom bevat het zeer hoge concentraties mineralen waaronder zink, selenium, magnesium en vitaminen zoals vitamine A, B1, B2, B12, C en D en bestaat daarnaast uit zo’n 97 soorten immuunfactoren en 87 groeifactoren, daarnaast bevat het ook grote hoeveelheden probiotica en proteïne en heeft het meerdere uiterst krachtige werkingen op het lichaam.

Colostrum helpt herstel thymusklier en versterkt immuunsysteem
Colostrum is het middel dat ervoor zorgt dat onze thymusklier weer terug groeit naar de oorspronkelijke grootte, waardoor deze klier weer optimaal functioneert en waarmee ons immuunsysteem een optimale maximale boost krijgt.

Meer informatie over het inzetten van Colostrum voor chronische ziekten vind je hier!

Wil je Colostrum zelf uitproberen, ga naar de onze winkel.
Merel Pyhala About the author

Merel is een enthousiasteling over alles aangaande gezondheid, darmen, essentiële olien en daarna een goed business boek. Ze deelt graag haar nieuwste bevindingen.